zaterdag 12 april 2014

Biobite

Op Linkedin voerde ik een paar maanden geleden een discussie over noten. Noten vind ik uitstekende voeding, maar als je verkoopargument gezondheid moet je dat wel kunnen onderbouwen.

Dat gebeurde aanvankelijk naar herhaaldelijk aandringen niet. Daarom schreef ik een blog, waarin ik overigens wel beloofde het aan te passen als de juiste info wel beschikbaar zou zijn. Dat moment is vandaag! Het oude blog heb ik dan ook verwijderd. Ik ben blij dat Biobite nu wel de onderbouwing geeft.

Ik hoor diverse positieve geluiden over het product. Ik heb het zelf inmiddels geproefd en vind het lekker. De meeste mensen die ik hierover spreek vinden het ook lekker.

De voedingswaarde van Biobite per 100 gram is: Kcal 285: Vetten 13.5gr. uit noten/haver (waarvan verzadigd 1,5gr., Koolhydraten 32gr., Eiwitten 7 gr., Vezels 5 gr., Natrium 7.5mg., Kalium 370mg., Calcium 66mg., Magnesium 87mg., IJzer 2mg., en Vit. E 5mg., Foliumzuur 29ug., zink 2mg., Vit B1 02mg..

Voor een tussendoortje vind ik het wel wat veel kcal, maar het is wel zo dat het goede voedingsstoffen bevat en je dit uiteraard beter kunt eten dan geraffineerde koekjes.

Het vet dat gebruikt wordt is kokosvet. Niets mis mee, maar let er wel op dat er niet te veel verzadigd vet in je voedingspatroon zit. En zorg er echter ook voor dat je ander vet binnen krijgt. Omega 3 en 6 zijn essentieel. Dat betekent dat je ze uit voeding moet halen. In kokos zit dat (zo goed als) niet.