Liesbeth

Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Dit geldt zowel voor professionals als consumenten. Ik ben expert natuurvoeding en tevens klinisch epidemioloog en ik verbaas me dagelijks over de schreeuwerige teksten over voeding in (sociale) media. Ik merk dat er weinig mensen zijn die daadwerkelijk de moeite nemen om zich er zonder vooroordelen in te verdiepen. Zelf analyseer ik wetenschappelijk onderzoek, leg verbanden en vertaal dit naar praktische uitvoerbare adviezen. Mijn passie is om dit te delen met zoveel mogelijk mensen om zo mensen hun eigen keuzes te laten maken.

Ik ben bekend als blogger. Kritisch blogger zelfs. Maar niet alleen kritisch ten opzichte van een specifieke partij, stroming, bedrijf of branche. Ik ben kritisch richting ongefundeerde uitingen en (in mijn ogen) stemmingsmakerij. Ik wil mensen graag laten zien hoe ze hun gezonde verstand kunnen gebruiken en dat gezonde voeding om meer draait dan alleen het aantal calorieën.  Dat doe ik voornamelijk door interactieve trainingen aan professionals. In mijn training ‘adviseren van pure voeding zonder goeroetaal’ en tijdens themamiddagen. Ook heb ik samen met Meijke van Herwijnen een geaccrediteerde opleiding Gewichtsconsulent ontwikkeld, die in juni 2015 is gestart. Ook bedrijven kan ik met mijn frisse blik leren buiten de gebaande banen te denken.

Ik neem niets als vanzelfsprekend aan, maar zoek naar de allerbeste onderbouwing van mijn  adviezen. Ik probeer snel tot de kern van een probleem te komen, waarbij ik soms wellicht ongebruikelijke verbindingen tot stand breng. Ik merk dag in dag uit dat ik juist door samenwerking de beste oplossing kan realiseren.

Wat vind ik belangrijk? Verbinding van natuurgeneeskunde en industrie; verbinden van gevoel met verstand; reguliere zorg naast complementaire zorg. Maar ook de vertaling van wetenschappelijke bewijzen naar praktische dagelijkse pure (voedings)adviezen.

Samengevat: eet pure voeding, gevarieerd (meer plantaardig) en niet te veel!

Klik hier als je wil weten hoe ik jou kan helpen.