Hoe kan je snel vet verbranden?

Vroeg of laat krijgen de meeste mensen er wel in meer of mindere mate mee te maken: de ophoping van vet. Bijvoorbeeld een dikke buik, of het gaat op de heupen zitten. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Veel mensen worden onzeker en zelfbewust door het teveel aan Vet dat is ontstaan. Kleren passen niet of nauwelijks meer, beweging wordt bemoeilijkt, conditie gaat achteruit. De oorzaak van een teveel aan vet in je lichaam is in veel gevallen slecht voedsel eten, snacken van zoute en zoete snacks die vol met suiker en verzadigde vetten zitten. Zeker als iemand dagelijks dit type voedsel tot zich neemt (in grote hoeveelheden) dan is de kans bijzonder groot dat vet zich gaat ophopen.

Gelukkig is er goed nieuws. Het teveel aan vet kan in de veel gevallen op een makkelijke manier worden aangepakt en teruggebracht. Hiervoor is Wel enige discipline nodig, maar moeilijk is het zeker niet. Zodra je jezelf hebt overtuigd dat je echt van het teveel aan vet af wil, zijn hoer 5 manieren om vet te verbranden. Als je deze vijf stappen nauwgezet uitvoert kom je verrassend snel van je overtollige vetten af. Het is gemakkelijker dan je denkt.

Veel mensen denken meteen aan een dieet. Nee, dit is geen dieet. Dit is een levensstijl die je jezelf gaat aanmeten. En het mooie is dat het niet ingewikkeld of moeilijk is. Het is zelfs vrij eenvoudig. Hierdoor is de kans op succes ook zo goed als gegarandeerd. Het is een inmiddels beproefde methode die al velen heeft geholpen. Benieuwd naar dit recept voor succes? Lees snel verder!

1. Hanteer dagelijks een vaste eet routine


De eerste stap naar effectief vet verbanden is elke dag een vast eet patroon aanhouden. Dit houdt in dat je een vast eet schema voor jezelf gaat maken zodat vet verbranden ongemerkt en vanzelf gaat. Hier volgt een beproefd schema dat voor vele mensen heeft gewerkt en nog altijd werkt. Nog altijd? Ja, het is bij voorkeur niet een tijdelijk schema of een dieet. Het is een daadwerkelijke structurele verandering in je dagelijkse leven. Het is een belangrijk verschil met een dieet. Een dieet is een tijdelijke afwijking van je eetgedrag. Op korte termijn heeft een dieet vaak een goed resultaat. Je kunt met een dieet in korte tijd relatief goed afvallen. Het grote probleem met alle diëten is dat je vaak uiteindelijk weer terugvalt in oude (slechte) eetgewoonten. Met als gevolg dat de kilo’s die er af zijn gegaan tijdens het dieet, er binnen een mum van tijd weer aan komen, met als klap op de vuurpijl vaak nog wat extra kilo’s er bovenop. Zie deze tips dus niet als een dieet. Een dieet werkt op de lange termijn niet. Leer jezelf een andere levensstijl aan. Leer jezelf een vast patroon aan wat je eet en wanneer je het eet.

Zo voorkom je dat je na deze methode weer vet aanzet, je wilt er immers voor altijd vanaf. Dit vaste eet patroon dat je jezelf gaat aanleren wordt je garantie dat al het vet dat je kwijt zal raken als gevolg ervan, weg zal blijven, ook in de toekomst.


Eet drie hoofdmaaltijden per dag, te weten: ontbijt, lunch en een avondmaal. Hierbij gelden geen regels over welk type voedsel je eet. Zorg er in alle gevallen voor dat je bij elke maaltijd normale porties hanteert. Het feit dat je alles kan eten dat je wilt, betekent niet dat je teveel kan eten.
tussen de drie maaltijden door kun je, mocht je trek krijgen, een tussendoortje eten. Dit tussendoortje is bij voorkeur een of twee stuks fruit. Mocht je daar geen zij in hebben dan werken sultana’s erg goed, of wasa crackers met een zuivelspread bijvoorbeeld. Gewoon om het honger gevoel weg te krijgen. De beste resultaten worden behaald door zoveel mogelijk te variëren met voedsel dat je eet. Hoe eentoniger je eet, hoe trager vet verbranden zal gaan hierdoor.

2. Drink water gedurende de dag


Wat vaak over het hoofd wordt gezien bij vet verbranden is het regelmatig drinken van water. Dit hoeft geen water uit de supermarkt te zijn, dit kan ook gewoon water uit de kraan zijn. Drink per dag minimaal twee liter water. Je zal de wc wat vaker bezoeken dan je bent gewend, maar dit zal snel wennen. Natuurlijk kun je naast water ook andere zaken tot je nemen zoals koffie, frisdrank of melk. Zolang je de 2 liter water per dag maar haalt. Water is HET geheime wapen bij vet verbranden. Het is misschien wel het belangrijkste middel bij vet verbranden. Water is als het ware de aanjager van de verbranding van vet. Door een dagelijkse inname van voldoende water is het lichaam in staat om alle verbrandingsprocessen optimaal te faciliteren. Vet verbranden gaat hierdoor effectiever. Je kunt dit makkelijk zelf uittesten.

Drink maar eens een week geen of weinig water. Je zult zien dat je resultaten ten opzichte van de voorgaande week aanzienlijk minder goed zijn. Puur door het drinken van water wordt vet verbranden optimaal gefaciliteerd. In combinatie met de andere stappen kom je hierdoor snel en vooral blijvend van je overtollige vetten af. Door het dagelijks drinken van voldoende water zorg je ervoor dat een hongerig gevoel weg blijft. En juist een hongerig gevoel tussen de maaltijden door is wat veel mensen doet aankomen wanneer het gaat om vet.

Naast deze voordelen heeft water ook een ander gunstig effect: je blijft scherp en alert in je geest. Veel mensen ervaren een zogenaamd ‘met het hoofd in de wolken’ effect wanneer ze weinig tot geen water drinken. Hierdoor wordt de drang naar vet en ongezond eten automatisch verhoogt omdat het lichaam dan snakt naar een ‘oppepper’ om weer actiever te worden. Water is het ultieme wapen in de strijd tegen overtollige kilo’s en bij vet verbranden.

3. Zorg voor voldoende beweging


Dit betekent niet meteen dat je naar een sportschool moet of andere activiteiten moet gaan ontplooien. De beste en makkelijkste manier van beweging is een wandeling. Dit kan op elk tijdstip van de dag zijn, wanneer je er tijd voor hebt of wanneer je er zin in hebt. Wanneer je wandelt, wandel dan minimaal 30 minuten per dag. Naast wandelen kun je natuurlijk ook koggen. Joggen is een relatief makkelijke manier om snel vet te verbranden. Het kost niet teveel energie, aangezien je niet aan het sprinten bent tijdens het joggen. Daarnaast kun je, wanneer je even buiten adem zou geraken, rustig lopen om vervolgens weer verder te gaan. Ga je liever fietsen? Fietsen is ook een uitstekende manier om overtollig vet te verbranden.

Daarnaast kun je genieten van de omgeving. Op de fiets verplaats je je sneller omdat het aanmerkelijk sneller gaat dan wanneer je gaat lopen of joggen. Zodoende wordt je afgeleid door een snel veranderende omgeving. Op die manier heb je eigenlijk helemaal niet door dat je aan het vet verbanden bent, ideaal. Als je over een verbeterde conditie beschikt, zou je er ook voor kunnen kiezen om te gaan sporten. Er zijn vele soorten sporten die geschikt zijn bij vet verbranden. In principe is elke sport geschikt, immers bij elke sport ben je in beweging, zij het in meer of mindere mate. Vet verbranden wordt op deze manier extra versneld.

4. Eet dagelijks verse producten


Vet verbanden wordt makkelijker door het nuttigen van verse producten. Dus verse groenten en fruit zijn erg belangrijk voor een succesvol regiment. Er is een makkelijke manier om te vast te stellen of een product wel echt vers is: alles wat in een verpakking zit, is niet vers. Het is in dat geval een gefabriceerd product. Het probleem met deze producten is dat ze vaak extra ingrediënten bevatten die het vet verbranden niet ten goede komen. Om producten langer houdbaar te maken wordt er vaak zout aan toegevoegd. Daarnaast bevatten voorverpakte producten regelmatig verzadigde vetten. Verzadigde vetten worden bij inname vrijwel direct als vet opgeslagen door je lichaam. Dit terwijl vet verbanden juist je doel is. Dit betekent niet dat je geen voorverpakte producten zou moeten kopen of eten, integendeel. Maar doe het waar mogelijk zo weinig mogelijk.

5. Houdt een vast slaappatroon aan


Iets wat je in eerste instantie niet direct zal verwachten bij vet verbranden, maar o zo belangrijk: een goede en vooral regelmatige nachtrust. Dit betekent een vast slaapritme aanleren. Op welk tijdstip je naar bed gaat is niet belangrijk. Met name door diverse soorten banen kan jouw slaappatroon afwijken van iemand anders, omdat je werktijden anders zijn of ongebruikelijk zoals bijvoorbeeld ‘snachts. Waar het om gaat is dat je een vast programma moet volgen om een goede nachtrust te kunnen bewerkstelligen. Ga waar mogelijk elke keer op ongeveer hetzelfde tijdstip naar bed. Zet vervolgens ook de wekker op een vaste tijd. Waarom is slaap zo belangrijk bij vet verbranden? In de nacht zet je lichaam overtollig vet om in energie. Hoe beter je bovenstaande stappen uitvoert, hoe meer je lichaam in de nacht zal vet verbranden.

Probeer dus bovenstaand regiment maar eens voor de duur van een week uit. Meet daarbij je gewicht en ook de hoeveelheid vet vooraf en achteraf. Je zult versteld staan wat deze vijf eenvoudig stappen in slechts de duur van een enkele week al voor jouw kwaliteit van leven en vet verbranding kunnen doen. Succes!