Shake jezelf in shape

De zomer staat voor de deur en dat betekent stranden vol met strakke lichamen. Natuurlijk wil ook jij niet uit de boot vallen tijdens het zonnebaden. Maar, misschien is dat slanke zomerlichaam even opgeborgen, samen met je strandkledij. Ben je de laatste maanden ook enkele extra kilo’s bij en wil je alsnog dat ideale zomerlichaam? Dan heb je misschien wel wat aan het gamma van Modifast. Modifast heeft een gamma aan producten om je “in shape” te brengen of te houden en supplementen om als extra boost te gebruiken. Ideaal wanneer je besluit om op de valreep alsnog dat perfecte lichaam te verkrijgen. We zetten de producten alvast even op een rijtje en geven onze ongezouten mening.

Ok, je denkt nu vast: “geweldig, weer een extra gamma shakes dat je de hemel beloofd met veel te dure, waardeloze producten”. Toch zijn we er van overtuigd dat Modifast net dat tikkeltje anders is. Waarom? We geven je graag wat meer inzicht in onze bevindingen. Sinds 1977 specialiseren de producenten zich reeds in afslankproducten. Je mag dus verwachten dat een bedrijf dat reeds meer dan 40 jaar actief is, best wat ervaring heeft opgedaan. Wat ons vooral opvalt, is dat Modifast niet enkel inzet op de verkoop van zijn producten. Hun webshop bevat recepten, tips & tricks en tal van andere bronnen die je ook na het lijnen bijstaan om je gewicht op peil te houden. Op die manier oogt het merkt niet alleen commercieel, maar ook daadwerkelijk up to date met gezondheids- en afslankingsadvies. Bovendien beschikken ze over een personal coach die je helpt met je afslankplan. Het leek ons alvast de moeite ons even in deze producten te verdiepen.

Modifast intensive

Wil je graag gewicht verliezen zonder je gezondheid daarmee op het spel te zetten, dan claimt Modifast met hun ‘Intensive’-gamma voor jou het ideale product te zijn. Wanneer we het gamma even in detail bekijken, zien we een overvloed aan producten. Wat ons meteen opvalt is dat je bij de intensive-methode niet aangewezen bent op enkel het nuttigen van shakes. Integendeel! De lunchrepen, pudding en shakes komen in alle geuren en kleuren. En jawel, er is zelf een soep alternatief. De voedzame vervangers helpen je om per dag minder calorieën tot jou te nemen. Wil je graag afvallen zonder dat je terug hervalt? Dan kan je rekenen op de intensive-methode van Modifast om het zogehete ‘jojo-effect’ te voorkomen.

Stap voor stap

Om er voor te zorgen dat je de beste resultaten behaalt, bezorgen de mensen achter Modifast je een gedetailleerd stappenplan. De eerste twee weken start je met het volgen van een intensieve startersfase. Je vervangt je maaltijden door één van de Intensive producten, en dit vier keer per dag. Stapsgewijs bouw je de producten af. Week na week vervang je de producten systematisch door een gezonde maaltijd. Na zeven weken ben je heel wat overtollige kilo’s kwijt en doe je je tegoed aan gezonde maaltijden. Volg je de tips en tricks met betrekking tot gezonde voeding goed op, dan zou je het bekende jojo-effect moeten kunnen ontlopen en genieten van een lichaam dat continue in shape blijft.

Protein shape

Wil je op een gezonde manier een strak figuur behouden? Weet dan dat eiwitten een belangrijke rol spelen. Eiwitten zorgen er immers voor dat je spiermassa groeit en behouden blijft, ook wanneer je er een actieve levensstijl op nahoudt. Misschien verloor je reeds heel wat kilo’s, maar twijfel je aan de gevolgen voor je gezondheid op lange termijn? Niet zeker of je eiwit inname wel voldoende is? Of misschien heb je niet de nodige tijd om eiwitrijke maaltijden te voorzien? Ook daarvoor biedt Modifadst de nodige oplossingen. In de vorm van een ‘Protein shape’-gamma geef je je voedingsinname een extra eiwit boost, terwijl je de koolhydraten beperkt houdt. Je gebruikt de producten als onderdeel van je afslankingskuur of als eiwitrijk tussendoortje. De bars komen in zes verschillende smaken. Voor de liefhebbers van milkshake en/of pudding zijn er uiteraard ook voldoende smaak alternatieven

Supplementen

Naast de afslankproducten beschikt Modifast tevens over een reeks voedingssupplementen. Deze supplementen zijn op basis van plantenextracten en helpen je waar nodig met een extra duwtje in de rug. Het gamma is zeer uiteenlopend. Je vindt zowel supplementen terug voor het verbranden van vet en het remmen van je eetlust, maar ook een leuke detoxkuur behoort tot de mogelijkheden.

De kosten

Dieetshakes zijn zelden goedkoop. Vind je toch een goedkoop alternatief, dan mag je er van uit gaan dat het naar alle waarschijnlijkheid gewoon troep is. Modifast is zeker niet de goedkoopste formule, maar absoluut ook niet de duurste. Ze prijzen hun gamma met gangbare tarieven. Toch denk je best van tevoren goed na over je aankoop. Ben je wel degelijk gemotiveerd om op lange termijn een engagement met jezelf aan te gaan? Wanneer je na twee weken de handdoek in de ring gooit, verlies je natuurlijk heel wat kostbare centen. Ben je bereidt om er helemaal voor te gaan? Een handige weekbox is dan de voordeligste optie. De box bevat een variatie aan verschillende producten waarmee je iedere maaltijd kan vervangen. Zo kan je ook even uittesten welke smaken jou persoonlijke voorkeur dragen, zonder het hele assortiment te moeten aankopen.

Smaken

De smaken in het assortiment van Modifast zijn weleeswaar uitgebreidt, toch zijn het de gekende smaken die je bij zowat iedere lijn aan afslankingsproducten terugvindt. Ben je een fan van fruitsmaken, dan heb je geluk. De aardbei- en banaanshakes zitten uiteraard ook in dit gamma. Wij zijn vooral fan van de cranberry. Ook chocolade- en koffieliefhebbers komen aan hun trekken. De variatie aan soepen is (op dit moment) jammer genoeg nog vrij beperkt. Je kiest voor de exotische noodle soep of de traditionele prei- aardappelsoep. En, smaakt het nu echt lekker? Tja, over smaken valt te twisten natuurlijk. De meningen zijn dan ook niet allemaal dezelfde. De één is er helemaal wild van, terwijl de ander het omschrijft als chemisch en onsmakelijk. Of jij ze zonder tegenzin naar binnen werkt, zal je dus helemaal zelf moeten uittesten.

Recepten

Nog één van de vele voordelen van Modifast? De gratis recepten! Wil je niet gelijk aan de slag met shakes en supplementen, dan heb je er in ieder geval wel een gratis, gezond kookboek aan over gehouden. En jawel, er is ook vegetarisch! De recepten op de pagina zijn uiterst eenvoudig, snel klaar en overzichtelijk uitgelegd. Bovendien worden er zowel recepten voorzien voor de vroege ochtend, alsook voor een heerlijk avondmaal. Wij kijken alvast uit naar de gegratineerde polenta.

Hulp van de online coach

Wat zou je er van denken wanneer je tijdens je dieet professioneel wordt bijgestaan door een deskundige? Ook daarvoor bedacht modifast een geweldige oplossing, in de vorm van een virtuele coach. De coach zorgt niet enkel voor de nodige motivatie of het bijhouden van je gewicht. Je krijgt tevens tips en voedingsadvies van een deskundig diëtist. Naast de recepten, die je steeds online kan raadplegen, geniet je van aangepaste weekmenu’s. Met deze coach heb je geen enkele reden meer om niet met volle motivatie af te slanken.

Waar zitten de addertjes dan?

Op de meeste vlakken is modifast gewoon een product dat doet wat het beloofd. Toch zijn er enkele mogelijke bijwerkingen waar je best rekening mee houdt. Vooral de eerste weken moet je lichaam wennen aan de nieuwe manier van voedselinname. Dat is helaas een probleem dat bij de meeste afslankingsproducten voorkomt. Het kan zijn dat je de eerste dagen te maken krijgt met kwaaltjes zoals hoofdpijn en diarree. Over het algemeen verdwijnen deze kwaaltjes vanzelf eens je lichaam je nieuwe levenswijze herkent. Een minder fijne bijwerking is de kans op een slechte adem. Dit heeft alles te maken met het feit dat er heel wat vetafbraakstoffen aanwezig zijn. Op zich zou dit dus een prima teken moeten zijn. Helaas is het voor je omgeving een stuk minder prettig wanneer je adem niet al te best ruikt. Gelukkig voorkom je dit probleem eenvoudig door een goede mondhygiene, voldoende waterinname en af en toe een fris muntje of kauwgom te nuttigen. Zwanger? Of geef je borstvoeding? Ook dan kan je een afslankingskuur beter even laten voor een later tijdstip.

Do or don’t?

Of we modifast aanraden als afslankingskuur? Een gezonde voeding en voldoende beweging primeren natuurlijk steeds boven een dieët. Heb je het toch moeilijk om die extra kilo’s op eigen kracht te verliezen, dan zit je met dit gamma zeker safe. In het beste geval combineer je de producten met advies van een dokter of voedingsconsulent. Ook wanneer je er voor kiest op eigen houtje te starten zijn er niet al te veel risico’s verbonden aan het aangeboden gamma producten. De website staat boordenvol informatie en handige tips. Lees je deze goed door, dan heb je weinig te verliezen. Een van de producten zelf uitgetest? Laat ons zeker even weten of het bij jou in de smaak viel. Showen met je nieuwe summerproof-lichaam mag natuurlijk ook altijd!