Start jij vandaag met de opleiding gewichtsconsulent?

DINSDAG 19 JUNI 2018
Start jij vandaag met de opleiding gewichtsconsulent?
Nog niet zolang geleden kon je even snel met een schriftelijke cursus een diploma als gewichtsconsulent behalen. Gelukkig is die tijd voorbij. Gewichtsconsulent is een serieus vak geworden met een landelijk examen waarin je met een portfolio aantoont dat jij mensen daadwerkelijk kunt begeleiden, zowel op het gebied van voeding als gedrag. Leuk is misschien om te weten dat onze studenten daar een (heel) hoog cijfer voor halen en dat dus echt goed kunnen. In deze portfolio laat je ook zien dat je een ondernemer bent. Dat is belangrijk want bijna elke gewichtsconsulent gaat uiteindelijk aan de slag als zelfstandige.

In de eerste maanden krijg je een flinke hoeveelheid theorie. Deze theorie heb je nodig om vanaf maand 7 aan de slag te gaan met 3 klanten die je voor je examen minimaal 6 keer ziet. Sommige studenten vinden dat de eerste maanden best veel stof, zeker als je nog niet zoveel van voeding weet of heel graag alles wil onthouden. Dat laatste hoeft eigenlijk niet, maar het is natuurlijk wel leuk dat je het naadje van de kous wil weten 😉

Om het je gemakkelijker te maken kun je bij ons vanaf nu elke dag starten. Als je je aanmeldt met motivatie nemen we meestal dezelfde dag nog contact met je op. Daarna krijg je stof toegestuurd en kun je alvast aan de slag met de stof. En als je wil ook met het huiswerk dat we dan ook nakijken. De klassikale lessen starten in september en januari. In de tussentijd ben ik vaak (in de zomervakantie een paar weken iets minder goed) wel bereikbaar om je dringende vragen te beantwoorden.

Zin om een excellente gewichtsconsulent te worden? Je hoeft niet te wachten, starten kan vandaag al! Kijk dan even hier. We gaan heel graag met je aan de slag!

PS
Een paar weken geleden is bekend geworden dat leefstijlinterventies vergoed gaan worden in het basispakket. Ineens wil iedereen leefstijlcoach worden. Dat is echter echt een ander vak dan gewichtsconsulent (of diëtist). Een leefstijlcoach richt zich op het grotere plaatje. Wil jij echter met je klant de diepte in qua voeding dan past gewichtsconsulent (of diëtist) beter bij je. En uiteraard help je je klant dan wel met gedragsverandering bij het voedingspatroon. Vergoeding geldt overigens alleen voor geaccrediteerde opleidingen EN coaches die een HBO-diploma hebben. Dus gewichtsconsulenten (zonder HBO-diploma) gaan niet vergoed worden als leefstijlcoach, ongeacht welke leefstijlcoach-opleiding ze volgen.

Of je kiest voor gewichtsconsulent of diëtist is waarschijnlijk van twee aspecten afhankelijk. Namelijk of je wel of klanten met ziektes wil begeleiden. Een gewichtsconsulent helpt geen mensen met ziektes, maar met gewichtsproblemen. Dat lijkt wellicht minder boeiend maar 55% van de Nederlanders heeft al overgewicht en dat vergroot de kans op welvaartziektes. Door mensen te helpen mt hun gewicht verklein je dus wel de kans op gezondheidsproblemen. Verder duurt de opleiding gewichtsconsulent een jaar en diëtist vier jaar. Niet iedereen heeft de mogelijkheid een vierjarige opleiding te kiezen.
Gepost door Liesbeth Oerlemans
Dit e-mailen
Dit bloggen!
Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Labels: gewichtsconsulent, www.opleidingtotgewichtsconsulent.nl